VEEL GESTELDE
VRAGEN
FAQ.

Goed en stabiel bekabeld internet.

Het zijn gekke tijden, en dat is nog mild verwoord. Door middel van eenlivestream bereik je niet alleen de mensen die je gewoonlijk zou bereiken. Zo zijn organisaties door middel van een livestream nu ook in staat om een wereldwijd publiek te trekken. Zo wordt een theaterproductie toegankelijk voor mensen die ineens niet meer locatieafhankelijk zijn. Zo worden gemeenten en overheidsinstellingen in staat gesteld om makkelijker cross-border te werken. Het biedt jouw organisatie de kans om elders de vruchten te plukken. Think global, act local.

Het mooie van een livestream is dat je met behulp van een draaiboek en handige tools interactie weliswaar “pusht”. Zo kun je goed inspelen op bepaalde vragen en zelfs her en der het publiek een beetje prikkelen door middel van polls.

Wij zorgen voor de tooling, maar jij kent jouw organisatie natuurlijk het best. Jij weet als geen ander welke van jouw collega’s hier dé aangewezen persoon voor is. Deze persoon wordt dan de “moderator”. Een moderator draagt zorg voor de chat, polls en Q&A’s.

Wij vinden het niet verrassend dat live-events die gehouden worden in het jaar na de livestream 30% meer bezoekers trekken. Daarbij ligt de lat voor het bijwonen van een livestream een stuk lager dan een live-event. Hier worden mensen toch sneller tegengehouden vanwege zaken als reistijd en de mogelijkheden van de evenementenlocatie.

In overleg kijken we naar wat de wensen zijn en adviseren wij hierin. Zo hebben we livestreams verzorgd van een half uur, maar ook een livestream van 7 uur.

Tijdens de livestream kunnen wij ook zorgen voor interactie door middel van engagement tools. Op deze manier verandert het van een uitzending met eenzijdige communicatie naar een interactief event. Zo bieden wij chatfuncties, polls en Q&A’s aan!

Ja en nee. Als we via ons eigen platform (Vimeo) streamen, dan is het onbeperkt. Zo kun je dus voor een select groepje streamen, maar ook een voetbalstadion vullen! Sommige klanten hebben bijvoorbeeld zelf een abonnement op platformen zoals Webinargeek. Dan is het aantal kijkers weer afhankelijk van de gekozen abonnementsvorm. Als je bijvoorbeeld een basisabonnement van Webinargeek hebt, dan kunnen er maximaal 100 mensen meekijken.

Jazeker! Altijd en overal. Door wie jij wilt! Ook kunnen we de analytics en de chat nasturen in een .txt bestand.

Ook helpen wij met de juiste distributie van de video content. Zo kan een livestream zorgen voor een hoger aantal website bezoekers naar jouw website, verhoogt het de interactie op social media en krijgt de branding van jouw organisatie een gigantische boost!